new challenge.




“If you don’t get out of the box you’ve been raised in, you won’t understand how much bigger the world is.” – Angelina Jolie



bukan benda mudah at first untuk aku proceed this plan.
with all the consequence, sikit lagi nak give up.
TAPI kakyong kan mana boleh give up macam tu je. *haaa macamtu*

okay tak nak cerita pasal problems, hardest time before that day and what's so ever. 
yang tu lipat kemas-kemas dalam otak. kunci rapat-rapat.

decision has been made. 


"adik, selama ni adik buat keputusan, adik pergi sana sini, adik kenal orang baru, boleh je. Adik tak takut pun. kenapa sekarang nak takut. Mak percaya anak mak boleh"-  Emak, 2017


Travelling with stranger,
Travelling with random people.
Backpackers
KLIA our first meet up and and Assalamualaikum.

 there's a lot of things and experiences.
 yang aku tak pernah terfikir aku akan rasai.

My Dear Allah, Terima kasih sangat-sangat.
conclusion for all of this.

How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard

rindu. sungguh aku dah start rindu. 
perjalan yang sekejap tapi sangat bermakna.
macam mana kau nak tolerate dengan orang yang kau baru kenal. 
macam mana kau nak letakkan diri kau dengan orang yang kau tak pernah jumpa. 


 kakak cakap "habislah mak, sebelum ni tak nak kawin sebab takut laki tak bagi masuk hutan, lepas ni ape pulak alasan."


Then, balik je kat tanah malaya - result Exam keluar! yeayyyy! wohhooo.
terus tepuk bahu sendiri.  "kan Allah dah janji, setiap kesulitan akan ada kemudahan"



notakaki : #nextvacation
                 #backpack
                 #newbuddy
               


 
  

Comments

Popular Posts