Thursday, January 28, 2016

mahu aku

Aku ingin belajar
Tentang manusia

Tindak tanduknya
Sifat-sifatnya
Perasannya

Dan aku mahu kenal
Siapa alim
Siapa zalim
Siapa yang lebih syaitan daripada syaitan
Siapa yang lebih malaikat daripada malaikat.

Aku mahu..   


#AmirAminHalim

Tuesday, January 26, 2016

terapung

levitasi.

Keterapungan. yakni merujuk perasaan yang tergantung dalam separa sedar.

kerana hakikatnya di situlah kita.
di antara. antara hidup dan mati. antara dunia dan akhirat. antara bayangan dan realiti.

kita semua masih belum sampai-- selagi nyawa belum tercerai. #FynnJamal

**********************
entahlah tentang manusia...
mungkin pada riuh - datang kekebalan...
mungkin pada bising-muncul kekuatan...
maka riuhlah, maka bisinglah
aku tak hairan

angin kencang aku tak takut
dengar aku jerit pada langit, gunung, rimba dan laut.

aku berani...aku berani...


Lovely folks.

cuti.

Coz, next week time raya cina, aku akan cuti agak panjang sikit. So this week I've plan for something else.

Kebetulan, hubby of my dear friend ask me to plan something for his wife. Coz sejak depa kahwin, my friend tak pernah hangout alone dah. So he gave permission to get along together lorhh.
girls out door lah tu.. Hahahah!

#cayalah paklah.

************************

So... I'll decide - yes of course! BACK TO NATURE!

And now its camping time. But I've choose for a glamping. Buat research sikit, then I'm found it.. Actually this place owned by Datuk Tuan Hashim and his wife Tengku Zanariah.

" WHEN YOU FACE INTO A QUESTION IN LIFE, NATURE ALWAYS WASH IT WITH ANSWER - NATURE WILL NEVER LIE AND BETRAY YOU"

Swear awesome. Ko tak boleh expectla tempat tu macam hotel 5star! But blessed. Ya Allah berat hati nak balik. And there dapat kenal dengan bibik - kerja dengan datuk dah 15tahun. Bibik someone yang so lovely and kind. Peramah. Dari bercamping-boleh ikut tengok kebun bibik, balik rumah bibik. The best part bibik bawak masuk the focus spot Kat situ. Boat house! Hahahah siap ambik gambar lagi.

Dengar story macam mana datuk nak buat tempat tu - dugaan dugaan yang datang. But he made it. Betul la orang kata kita kena mula dari bawah- jatuh berkali2 Kali tak apa. Bangunlah lagi. Kalau jatuh 10 Kali kita bangun lah 11 Kali.

Time check out tu boleh lagi menyembang tak sedar dah lambat sejam nak balik hahahaha! Then Datin call, she so nice and humble. Rugi pulak rase tak datang awal- coz she said that they wait for us. Tula banyak sangat menyinggah-nya. Everythings seem so lovely, and ya In Sha Allah will repeat it again.

Tarik nafas dalam-dalam. Sedih sikit masa nak balik-the green always lock my heart and step.

Ok stop!
Esok nak keje.


#textoff!