Followers

Saturday, December 19, 2015

Drama

Matter 1: Guy.

"You are such cold heart one. Macam ice. Beku"

"You are too busy. Orang lain pun kerja jugak tapi agak-agakla"

"I tak boleh baca what exactly in your mind. Marah ke, suka ke. Kadang I pelik I saja buat you marah tapi you tak marah"

"You memang jenis orang takde perasan ke ape?"

"You ni nak cakap kasar sangat tak, tapi kadang I tengok you ni dull. Tak manja."

And my answers is, pegi mam...well bye

Matter 2 : Still Guy.

"Awak hari ni sy macam penat sikit, sebab tadi pergi hiking, you know sy memang suka and bla bla bla bla, sy kalau bab masuk hutan memang and bla bla bla"

"You ade kawan tak yang sewakan kiosk, I nak sewa la, coz I'm planning on set branches kiosk for my bla bla bla bla"

"you, hari tu ade tanye pasal nak beli rumah kan, kawan I ade bagi info sama harga macam yang you nak, jom jumpe, I ambik you and bla bla bla"

"Awak buat ape, awak saya rindu awak and bla bla bla"

My answer is I don't even care anything just stop la nak tunjuk pandai, and hebat coz the truth is you are nothing guys
Nothing. Orhh, my answer for the last the one is hey F!

Matter 3: friend's Marriage.

Satu. His wife flirt with another guy and they divorced.

My comment :  Siapa kata jadi lelaki semua jahat and perempuan je teraniaya.

Dua. She's a second wife. One day, I saw her status how sick she is when she's got a slut n worst message for how bad she is a s second wife. And she's down.

My comment : the message sender is slut. Yang hantar mesej yang jadi batu api yang laha. My friend even she is second wife, well hello rumah 3 tingkat siap lift tu hasil kerja keras die kot. Aku sendiri tengok macam mana dia berdikari dari satu merangkak sampai sekarang. All she done with her own. She build her own empire. Ingat semua perempuan kawin jadi second wife nak kikis duit laki ke.

Tiga: her husband flirt with another girl. Then get caught. So perang dunia ke lapan mungkin. I'll be her listener. Even she know my past story. And even her husband said it just for fun.

My comment : kadang memang tak tahu ape lagi lelaki nak. There's no one perfect 100%. And if for fun, please hell babe. Hell. Pity of that woman. Kalau perempuan tu sangkut atas effort laki kawan aku ni, and sudden she cannot move. Woahhh hell bro, hell. Perempuan tu akan kene perosak rumah tangga korang and after that she will stuck with my friend's husband and then she will be lefted just like pistachio. Perghhhh! mohon Allah kuatkan bahu perempuan tu.


Empat: kahwin dah 4 tahun tapi belum ada rezeki anak, then f amily masuk campur and ask kawan lelaki Aku kahwin lagi.

My comment : ini kelakar tahap dewa bro. Kelakar. Stupid. Kahkahkahkah!

Lima: his wife too arrogant - angkuh - rude, maki kawan aku tak fikir tempat. Buat shot catch up pun muka macam hape.

My comment: ikat laki kau tambat dekat tiang. Bila time pegi kerja hambat lepas tu time balik kerja panggil balik macam tuan lembu panggil lembu masuk kandang. And one more thing don't simply call my friend bodoh depan kiteorg sebab pada kiteorg ko yang bodoh.


******************

Actually all of this kalau lah aku boleh jawab dekat maklang haritu macam ni kan best... Tapi mak awal awal lagi dah jeling.

Orhh pity me. Terpaksala jawab.

"Takde jodoh lagi la maklang, lagipun nak habis kan study. Takpela kalau jodohnya dah lambat"

Bapakla cliche jawapan skema. Pecah jantung. Siap kene nganjing lagi dengan kakak.

And my conclusion, marriage is something yang pure that no one knows. I don't even think and don't want to talk about it pun. Dulu rase senak bila there's some voice ask but now. Frankly macam dah jadi benda lucu. Lagi lagi bila tengok sekeliling yang belum tentu bahagia pun. So I just believe that if Allah kata "ok girl your turn now" then gotcha then i know that time my heart will open se open open-nya.

And 2016- done plan my mission and yeahh lets rock it - orhh well marriage is beyond of it. Not listed. It will jump if jumped.


No comments: