Followers

Tuesday, September 8, 2015

Jalan jelah.

Bila kau jalan dan jalan dan jalan lagi
Penat tahap nak mati.
Rasa macam tak larat.
Rasa macam terlalu penat

Tapi kau tetap Jalan lagi dan jalan lagi - Kadang hati kau sakit nak tahu sangat mana penghujung.
Apa ada dekat depan.
Tapi kau keep try to chill and calm

Pusing belakang nak patah balik.
Hati kau berdetik.

"Kau dah jalan sejauh ni - kau dah jalan sampai sini takkan kau nak patah balik"

"Macam macam dah kau rasa- tersadung batu- terkait ranting-jatuh-luka..tak kan kau nak patah balik"

"Jangan siakan apa yang dah kau lalui - jangan siakan apa yang kau dah usahakan".

Dan setiap kali tiba di titik akhir.
Rasa puas - lebih indah dari beruk dapat bunga.
Kan?

Penat tapi kau tetap mahu lagi.
Inilah dadah hidup.

Gais.

2 kali gais - 2 kali.

Allah dah bilang Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.

#ohImbless

No comments: