Followers

Friday, August 21, 2015

Jangan suruh aku.

"Kau ni puitis sgt la, tak cool langsung asyik menulis je. Tah pape"

#senyum. Mungkin faktor usia. Aku malas berdebat kata.

Kadang bila kata nakal usik hiris aku punya jiwa

Bilangnya "ko ingat cantik ke ko lukis"
"Lukis benda yang Sama je. Buruk pulak tu"

Sekali lagi

#senyum. Maaf cita cita aku tak pernah mahu jadi pelukis yang terhandal.

Kalau kau bisa faham - aku melukis apa yang jiwa aku rasa tenang.

Dan kalau bisa - aku mahu bacakan kau sesuatu yang dah terpahat dalam otak aku sejak umur aku angka 23.

Bunyinya begini
*****************

Dengan puisi aku bernyanyi
Sampai senja umurku nanti

Dengan puisi aku bercinta
Berbatas cakrawala

Dengan puisi aku mngenang
Keabadian yang akan datang

Dengan puisi aku menangis
Jarum waktu bila kejam mengiris

Dengan puisi aku mengutuk
Nafas zaman yang busuk

Dengan puisi aku berdoa
Perkenanlah kiranya

#bapaktaufikismail.
******************************

Jadi - pergi kalau aku bukan cool.
Jadi - jangan minta aku berhenti menulis. Jangan.

Monday, August 10, 2015

Mimpi.

Mimpi.

Dulu aku cukup suka bila time nak tido.
Sebab?

Aku boleh mimpi.
Dan aku tak sabar nak tahu aku mimpi ape.

Kadang before nak tido tu,
Memang dah get ready macam hape tah.
Tarik tarik cadar - tepuk tepuk bantal segala. Kelakar kan?

Now what ever it is - why I sudden jot this on my virtual canvas?

Don't know.

yes maybe I hope u can read.
If that so or maybe not.
I read that when someone step into your dreams mean that person do remembered u.
Yes belon tetap terbang.

Just now I see u in my dream. Clearly.
Just sudden I'll got woke and my heart beat so fast..my hand go shake.
Don't know what and why.
What ever it is, u still someone in my past.
What ever it is, u still someone who teach me a lot of lesson and how I'll gonna survive and be stronger and stronger.

And no matter what moga Allah selalu lindung kamu dan keluarga kamu.
Semoga Allah terus jaga kamu dan keluarga keluarga kamu.
Semoga hanya yang baik baik sahaja akan limpah atas kamu dan keluarga kamu.

Mohon Allah setuju.

Aaaamin....

Ok stop. Let subuh#

- when I woke up everyday........-

Saturday, August 8, 2015

I just can't......

"Why u can't laugh and smile, same like u be with your friends?"

"Why u can't done joking and sulk same like u did with your friends?"

"Why your heart so cold and hard for me to touch it?"

My answers just - "I can't. My heart doesn't allow it".

**********************************

"I know your past but its remain a past"
"Till when you wanna stuck up like this"
"Not all mens in this world same"

My answer just - " I can't . My heart still doesn't allow it".

***********************************

"I'll promise you to keep care you till forever. I promise yang I tak akan pernah ingatkan you about your past love. And I will never left you behind. I janji"

And my answer just-

I can't , coz my SELF doesn't allow it.

Don't promise me something that you will never know and yet can't sure it will be just a words of promise or you really mean it.

Yes, kita manusia tak akan pernah tahu màsa hadapan. Dulu aku pernah pegang frasa "Kenapa Allah rahsiakan màsa depan? sebab Allah nak kita berusaha"

But because of that words I learned yang
Manusia juga akan sewenangnya menyerah dan lupa setiap janji.

Maybe you will never know,

aku pernah dijanjikan bintang setinggi Langit dan aku terbuai.
Aku pernah diangankan permata sedalam lautan dan aku terangau.

Tapi dengan hanya satu cubitan aku tersedar. Rupanya aku cuma bermimpi, dan masa tu aku sudah jauh terbang tanpa tali rupanya. Dan jatuh. Bukan luka bukan calar, tapi aku lumpuh.

Makanya kalau kau rasa aku akan terbuai dan terangau lagi. Maka kau salah.

Yang aku percaya JODOH itu adalah apabila dalam hati akan mula rasa senang dan nyaman walaupun tanpa 1 janji yang dilafazkan.

Dan itu,
Aku masih belum rasa.

And why I just can't laugh, smile, joke and sulk same like when I be with my friends.

Because - I just can't
And
Because - I'm a woman and you are the man.

**************************************

Kak nozi pernah cakap :

"Eqa, kalau jodoh kau sampai, kalau boleh laki kau tu jgn la lelaki yg suka berjanji sebelum kawin dik, lepas kawin lain.. Lelaki totally lain. Kau dengar la ckap akak".

And my heart said : " I know it Kak, I really know it".

Aku tahu.

Aku tahu aku tahu
aku tahu aku salah
Tuk memintamu tuk menungguku

Aku tahu aku tahu
aku tahu aku salah
Ini egoku menggantungkanmu

Ku mohon sabar-sabar sebentar
Beri aku waktu
tuk meninggalkan
Cinta lama yang masih bersamaku

Bukan maksudku untuk
mempermainkan dirimu

Cobalah untuk mengerti keadaan ini
Karna hanya kau yang bisa
memahami semua ini

#ungu