Followers

Monday, June 8, 2015

Thank you

Tak tahu nak mula macam mana.
Cukup aku kata-terlalu berterima kasih.

Tak perlu sebut semua nama-diorang tahu sapa diorang.
Dari kosong-dari jatuh, dekat situ aku bina balik hidup.

Pelan pelan-berkali kata nak berhenti
Sampai satu tahap aku keraskan hati biar berhenti.

Tapi ada mereka yang peduli.

Kak yus-my boss, tak pernah putus asa dengan aku sampai aku malu sendiri.
Slowly I'm learn to keep positive and positive, sampai aku jumpa titik selamat.

Berubah-sampai aku rasa sangat selesa.

Thank you guys,
Thank you Kak yus,
Thank you Maybank.

This is an awesome moments

But

I need to gain myself,
I need to improve for future.

"Kau ni asyik tukar kerja je"

*******************************

Ini dunia kejam, kalau ada peluang yang lebih baik, kau kena cepat-cepat ambik. Ingat.. Dunia makin kejam, kalau kau tak melompat sekiranya ada yang lebih baik maka kau adalah gila.

Sekarang semua perlu duit.
Lupa ke, kalau kau miskin harta
Maka manusia akan hina kau.

Lupa cerita lepas?
Mustahil.

Hari ni start tempat baru-setakat ni semua okay. Mudahan smpai keakhirnya.

Sekali lagi-thank you Maybank.

-moments-



Saturday, June 6, 2015

Tunggu

Aku tunggu apa?

Bukan.
Bukan keretapi

Aku tunggu masa.

Ya-masa lepas yang tersisa

Bisa-kah?

Hadir dan Pergi

Terkadang dia hadir untuk pergi
Meninggalkan satu corak dalam kanvas hidup

Supaya diajar hati
Merasa perit ditinggalkan
Membiasakan hati menumbuh rindu

Tidak ada yang wujud itu kekal abadi
Melainkan Tuhan Pencipta.

#kopipasta
#kopisusupunya.

She is .....

She is the girl,

That believes, that what comes around goes around.
The one that hopes for a better day.
The one that won't give up.

She is the girl,

That unlike the rest.
That pick herself up every time she falls.

*********************************

Terima kasih untuk cintakasih kalian.

Ada yang bilang

Ada yang bilang menatap langit
Sama seperti menatap diri sendiri
Karenanya bagi kami
Langit adalah metafora

Cara menyampaikan apa yang kadang
Terasa aneh untuk diungkapkan
Secara gamblang

Karena langit adalah candu
Ketika jenuh datang melanda
Membuat mu merasa
Ada yang mengertimu
Ketika dunia memandangmu berbeda

Aku ingin menjadi awan putih
Dibawah sinar matahari
Yang meski tak kau minta
Diam diam melindungimu dari terik matahari.

#kopipasta
#rohmatikal maskur

...ya Tuhan, terima kasih.