Followers

Thursday, January 1, 2015

tick tock - knock knock

it's tick tock the time
it's knock knock the day

2014 please go away.
ohhh..by the way- bouquet of thanks
for all the moments and treats..
u've give me a lot lot lot experience.

#smile - and no more tears. (sumpah! tak menangis)

intai sekejap 2014
banyak sungguh - sungguh banyak
rentetan.. buat terfikir - bagaimana
aku still bernafas dan berjalan sampai saat ni

***************************
"fikir baik-baik.. fikir dalam-dalam. bukan sekali aku cakap, dah berjuta. tak ada org boleh tolong kau melainkan kau"

"kalau kau rase boleh hidup dengan perasaan sayang yang dia cakap. so kau bodoh sebab still tak keluar dari dunia penipu, eh kau ni memang akan mati sia sia"

"aku tak tahu la samada kau buta atau kau buat buat buta.  yang pasti dia cuma jadi kan kau boneka, alat tahu tak, untuk dia gempak kan "W" die untuk die dapat apa yang dia nak. Dia cuma nak "W" die berubah jadi mcm apa yg dia hope, so dia guna kan kau untuk buat "W" die kelam kabut and start change.  so now see plan dia berjaya. dia dapat happiness yang dia nak, and they start happy together. Bahagia melambung yang kau? And all the bad things yang buruk semua atas bahu kau tau.. sekali lagi kau memang bodoh..dah kene maki hamun, kene carut, nyawa separuh badan macam nak kene cabut,  still nak lagi. orang dah guna kan kau sampai life and future kau hancur pun kau still percaya dia sayang kau.  ini bukan tahap bodoh dah ni.. kau fikir sendiri. "
********************************

ok enough!!!
that's it. berhari hari dalam kepala.
boneka ke ape ke..  what's so ever
dunia ni berputar - and tahu Allah tak pernah tidur.

okay fullstop 2014.
banyak sangat dah. u've test me a lot my dear 2014.
sampai kadang rase tak boleh bernafas.
okay. enough. sekarang yang utama

ya Allah

Tambahkan kekuatan pada aku punya bahu untuk hari mendatang.
Tambahkan keutuhan pada aku punya hati untuk sebarang rasa yang menipu.
Tambahkan gelak ketawa pada aku punya suara tanpa rasa gelisah
Tambahkan senyum pada aku punya bibir tanpa sebarang tangis.

punca kuasa nya-petuanya

aku punya satu topeng.
aku nama kan topeng bahagia
setiap hari keluar rumah aku sedia pakai.
pulang kembali,
aku buka dan cuci bersih bersih untuk Pakai di esok hari.

#bonekahekluu
#tahniah
#Assalamualaikum2015

yang atas penah cakap-masa tu aku tanya kalau dia rasa malu and taknak kawan dengan aku dah sebab aku selalu buat silap takpe aku faham. tapi dia reply walau ape pun jadi, dia tak akan tinggal aku sebab dia taknak aku terus hanyut kalau aku silap.

yang bawah pulak - satu masa dulu aku pernah menangis teruk dekat riba dia. dia antara orang yang kuat protect aku sampai aku rasa sangat selamat.  aku penah cakap,  there's no more orang yang akan sayang aku dah.  but she's reply..  siapa yang datang dalam hidup kita macam jari.. satu pergi, then ada 4 lagi jari.. and dalam 4 tu tetap akan dia..

Allah sangat baik sebab selalu hadirkan aku kawan yang sungguh sungguh sayang kan aku dan kekal lama. yang tak sungguh sungguh selalunye memang cepat pergi.

ohhh btw,  December is month for my birth..  and yes, I'll never celebrate it..  because that's not important but for this year,  this is awesome guys..  thanks....

noted!

No comments: