Followers

Wednesday, January 28, 2015

Bait lagu

Macam selalu - dari lagu
Aku kutip lirik

*********************

Tak bnyak lagu pun yang aku simpan-yang mana aku suke dengar tu-yang tula aku ulang2 dengar setiap hari smpaila mati sendiri. Nak list semua malas.. So adios amigos..

Bukan mahu tunjuk diva
Bukan nak mengada
Tapi ku takut kecewa selalu
Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau Ku hampa Kau kan rasa
Kalau ku terluka Kau pun kan Sama

#ecececeh...sengih sikit.

Tuesday, January 27, 2015

Aku tanya apa khabar

kadang kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku

#hehehehehe..Itu kan lirik sajo

**********************

Jangan pernah berhenti tersenyum
Sebab dunia sangat peduli
Tarik nafas dalam dalam
Tepuk dada pelan pelan

Ah rindu itu masih disitu
Tetapi mari kita olah
Yang terpaling utama
Kehidupan dihadapan
Pilihan hari ini untuk hari mendatang

Ahhh tepuk lagi
Rindu.. Tapi mari senyum
Duhai diri - perjalanan engkau bakal bermula lagi...Jangan gentar...


Saksikan dengan Mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi

Jauhnya Kau terbang
Siapa sangka
Getir yang menghalang tak besar mana

Payah payah semalam
Moga mudah selama...
Jangan pernah berhenti untuk senyum
Kerana senyum kekuatan jiwa
Kerana dalam berjuta manusia tercipta
Bila takdir tepat pada tempat dan waktu
Segala ketakutan untuk berdua akan hilang
Jangan difikirkan yang tidak tidak.
#senyum dan terus berjalan.




Monday, January 26, 2015

Perfect sepuloh

Holla...
Many things nak update tapi malas.
Hahaha..

Btw, like weekend - before.
Mmg nak kene full kan..
Cite lain nnti Kat entry lain Lah..
Then this sabetu and hahad
There's so many crazeeeee-ness
And yeah its awesome..

Apart of it, pegi nonton..
Start jmaat - taken 3!
Aku follow all the taken..
Taken 2 tengok Kat genting dulu..
I'll still remembered. Don't u?

Then sabtu ahad aku bantai cerita
Suamiku encik perfect 10..
Hahaha mesti org kata aku gila.
Tengok bnyak kali..
Nak buat macam mana..
Dah aku suke hahaha.. Dulu dari zaman study asal ade je cerita Lisa surihani.. Confirm aku pergi.. Confirm!!
Then sejak terselut dengan macam macam hal - all my routine, all my favor change..

Ok ok- tak mahu fikir benda belakang..

Hurmm kenape aku suke cerita ni?

Sebab Ada Lisa surihani hahhh
No la sebab, karakter Lisa and the song hahaha

Lagu siti ooiiii!
Karakter Lisa...

Degil - suke fikir and buat andaian - susah untuk percaya cakap orang - keras kepala - cepat menangis - and bla bla..

The most part.. Arghhhhhh baju and dress Lisa pakai same macam aku punyee..

Hahahaha ok bye.

Monday, January 19, 2015

Kuat.

Kenekuatkenekuatkenekuatkenekuat Janganjatuhjanganjatuhjanganjatuh Kenekuatkenekuatkenekuatkenekuat Janganjatuhjanganjatuhjanganjatuh Kenekuatkenekuatkenekuatkenekuat Janganjatuhjanganjatuhjanganjatuh Kenekuatkenekuatkenekuatkenekuat Janganjatuhjanganjatuhjanganjatuh Kenekuatkenekuatkenekuatkenekuat Janganjatuhjanganjatuhjanganjatuh Kenekuatkenekuatkenekuatkenekuat Janganjatuhjanganjatuhjanganjatuh Kenekuatkenekuatkenekuatkenekuat
Janganjatuhjanganjatuhjanganjatuh

Sunday, January 18, 2015

Choti bhaiya...

Arghhh suppose minggu ni ade plan xtvt lain lagi..
Tapi nk jdi cerita, brother tu tak organize event pulak minggu ni.

So pepagi sabtu dah cabut balik kampung baq hang...

Then petang keluaq sat dgn anak menakan.. Si julia nak beli barang sekolah. Amir pulak nak cari barang die..

So pi la bawak sat... Balik dh malam..
Pi dapuq, dok buat pa patut dengan mak lepas ja makan dok teringat kalau zaman dulu dulu ghajin gak aih buat menda ni.. Tu kata la ni ka?..... Xdak la...

Tapi tibe-tibe rase nak buat..
Dulu paling tidak pun 2 minggu sekali selalu buat..
Buat ape?  Sental badan dengan muke hahaha...

Antara beras pulut, serbuk kopi dengan kelapa..
Yesss gua pilih kelapa sebab beras pulut dgn kopi dia kasar sikit...
Kalau kelapa dia soft sikit..
But Ye Ye Ye  Ada bau sikitlaa.. Kalau beras pulut dengan kopi die wangi sikit..

But then aku suke kelapa sebab die akan keluar minyak so automatically die akan bagi kulit ko kelembapan... Well now on kene jaga la kah kah kah kah...yang Bab bau tu bukan ape pun die macam bau santan la.. Sebab tu buat sabtu better so ahad tu dah boleh cover dah... Hokeiiii..

And look at me... Hahahahaha...
Ehh please I x guna apps 360 hokei...

Lighting... Tp kalau bukan sebab lighting pun I memang dah awesome hahahaha... Cewi sikit pa salahnya... 

What ever...!

Friday, January 16, 2015

Janji

dalam hidup akan selalu dan sentiasa ada orang yang akan benci-bercakap buruk-khianat dan segala macam negative act lagi kepada kita.

But that's not mean and not even a reason for me to stop walking and reach the flying color line..

Well hey, start now I am the hero of myself.. Beat me, hurt me... U think u can?..

Naaaaa... Let's laugh..

**************

Dear hati - Dear jiwa

Saya janji awak tak akan sakit lagi
Saya janji awak tak akan debak lagi
Saya janji awak tak akan kecewa lagi
Saya janji awak tak akan rasa yang sama lagi
Saya janji yang akan ada cuma penuh dengan rasa sayang dan gembira
Saya janji awak akan terus senyum dan ketawa

Dear hati - Dear jiwa

My bad, my mistake..
Buka awak dan biarkan orang lain jaga..
I'll promise itu yang terakhir kali
After this I'll never ever trust any single words anymore..
I'll never ever pick any promise from anyone anymore..

Dear hati - Dear jiwa
There's no more...
I'll close you back and lock it.
I throw the key and hope have no one can find it...
Until the day that never get to know..
For now on-I'll promise to keep u safe..
I'll promise will never get back and face for the same thing again.

Who said without men kita kalah
Who said without men kita jatuh

Let's show it..

Thursday, January 15, 2015

Throwback

Fraser...

Itu tempat nak bertenang paling aku suka.
Start pergi dengan geng 'kita'..Small and no hanky panky town..aku selalu rasa tempat tu sangat dekat dengan aku..Bile serabut kepala otak

Tekan je minyak- berdesup naik atas. Pergi sorang pun aku takde hal..Tempat tak tercemar lagi... Its fresh!..I'm a green nature lover! Indeed!...Kat situ jugak tempat ade satu kenangan...Kat situ jugak tempat ade satu cerita.

Jadi untuk buang cerita tu aku kene create cerita Baru..So naik lagi sana...kali ni aku bawak cerita berbeza.

Kan aku dah kata Allah selalu dtgkn kawan kawan yang baik... Dan mungkin kebetulan. Both of them sorang Dari utara sorang Dari pantai timur.Sana macam Fiza dgn fairus. Tpi kali ni nama diorang zima n Mimi.. Officemate yang rupenye sekepala bile nak buat xtvt jantan ni... Kahkahkahkah..

So hari tu before naik.. Pegi trekking dulu.

Nothing much to update.

Just Fraser u r my second home I guess.



#someone told me that. 
"You mane boleh hidup takde jantan..you tak kan boleh berubah"

Hurmmm is that a challenge for me my dear? 
#keep smile.

Orang Kate bile kita dah umur 40 macam mana perangai kita time tu.. Macam tu la smpai ke mati...but then I'm still not step on that age.. So I will try my best.

Xboleh hidup takde jantan? Thanks God till today I still alive to see and baca all of what u said to me.  Then okay, I'll take it as a challenge.. 

But one more thing the fact n the truth is, no matter what you do soon and wherever you go soon..ull never can forget me.. Itu fakta.

I'll keep smile because I'll promise my self that I'll never cry for this matter anymore. 
 I pernah warn-dont ever to fall in love with me because ull never get to forget me until the dot of your life. 
 Kita boleh tipu satu dunia-tapi kita tak boleh tipu diri sendiri. Dan kalau orang tu tipu pun kita tahu dia tipu.
And I know yes u love me even I Kate I tak pernah percaya you.. But hey.. Look don't mad at me. This is my blog so up to me nk jot ape pun. And yes this is for you. And you know who you are.
2015- I'll decide to stop my heart beat for you. Coz I'm sick and tired to run for it..
Yes I know u love me but the facts is you tak akan mampu pertahankan I dari serangan sekeliling you.

So let me be HERO for myself.. Coz I know I lebih bagus and kuat untuk defend diri sendiri.
Last but not least.. Trust me, for the whole of your life you tak akan mampu lupakan I.. Tak akan pernah. Walaupun you tipu satu dunia bahawa you dah lupakan I..but the facts is you are not walaupun sehari... If its can claimed as a cursed.. Then I said yes. Sebabnye satu je you memang pernah sayangkan I.. This is what we choose and we need to responsible.
Take a good care abang.  




#keepsmile #itstimetoflyagain.

Thursday, January 1, 2015

tick tock - knock knock

it's tick tock the time
it's knock knock the day

2014 please go away.
ohhh..by the way- bouquet of thanks
for all the moments and treats..
u've give me a lot lot lot experience.

#smile - and no more tears. (sumpah! tak menangis)

intai sekejap 2014
banyak sungguh - sungguh banyak
rentetan.. buat terfikir - bagaimana
aku still bernafas dan berjalan sampai saat ni

***************************
"fikir baik-baik.. fikir dalam-dalam. bukan sekali aku cakap, dah berjuta. tak ada org boleh tolong kau melainkan kau"

"kalau kau rase boleh hidup dengan perasaan sayang yang dia cakap. so kau bodoh sebab still tak keluar dari dunia penipu, eh kau ni memang akan mati sia sia"

"aku tak tahu la samada kau buta atau kau buat buat buta.  yang pasti dia cuma jadi kan kau boneka, alat tahu tak, untuk dia gempak kan "W" die untuk die dapat apa yang dia nak. Dia cuma nak "W" die berubah jadi mcm apa yg dia hope, so dia guna kan kau untuk buat "W" die kelam kabut and start change.  so now see plan dia berjaya. dia dapat happiness yang dia nak, and they start happy together. Bahagia melambung yang kau? And all the bad things yang buruk semua atas bahu kau tau.. sekali lagi kau memang bodoh..dah kene maki hamun, kene carut, nyawa separuh badan macam nak kene cabut,  still nak lagi. orang dah guna kan kau sampai life and future kau hancur pun kau still percaya dia sayang kau.  ini bukan tahap bodoh dah ni.. kau fikir sendiri. "
********************************

ok enough!!!
that's it. berhari hari dalam kepala.
boneka ke ape ke..  what's so ever
dunia ni berputar - and tahu Allah tak pernah tidur.

okay fullstop 2014.
banyak sangat dah. u've test me a lot my dear 2014.
sampai kadang rase tak boleh bernafas.
okay. enough. sekarang yang utama

ya Allah

Tambahkan kekuatan pada aku punya bahu untuk hari mendatang.
Tambahkan keutuhan pada aku punya hati untuk sebarang rasa yang menipu.
Tambahkan gelak ketawa pada aku punya suara tanpa rasa gelisah
Tambahkan senyum pada aku punya bibir tanpa sebarang tangis.

punca kuasa nya-petuanya

aku punya satu topeng.
aku nama kan topeng bahagia
setiap hari keluar rumah aku sedia pakai.
pulang kembali,
aku buka dan cuci bersih bersih untuk Pakai di esok hari.

#bonekahekluu
#tahniah
#Assalamualaikum2015

yang atas penah cakap-masa tu aku tanya kalau dia rasa malu and taknak kawan dengan aku dah sebab aku selalu buat silap takpe aku faham. tapi dia reply walau ape pun jadi, dia tak akan tinggal aku sebab dia taknak aku terus hanyut kalau aku silap.

yang bawah pulak - satu masa dulu aku pernah menangis teruk dekat riba dia. dia antara orang yang kuat protect aku sampai aku rasa sangat selamat.  aku penah cakap,  there's no more orang yang akan sayang aku dah.  but she's reply..  siapa yang datang dalam hidup kita macam jari.. satu pergi, then ada 4 lagi jari.. and dalam 4 tu tetap akan dia..

Allah sangat baik sebab selalu hadirkan aku kawan yang sungguh sungguh sayang kan aku dan kekal lama. yang tak sungguh sungguh selalunye memang cepat pergi.

ohhh btw,  December is month for my birth..  and yes, I'll never celebrate it..  because that's not important but for this year,  this is awesome guys..  thanks....

noted!