Followers

Thursday, October 23, 2014

sugar-gula

Kalaulah warna warna ini
Sejenis gula gulaan
Kan seronok..

#muscle probs..

Gila ganaih hang Lena Kak yong oi.. Sampai nak patah leheaq..

Jammzzzzz

ok tgh nak lelap
Member wasap bgi link..
*********
scroll punye scroll phone
leher makin sakit -dah balik urut pun sakit lagi..mule la teringat tangan mak..

Ok cerita pasal link - tu link pasal jam murah..sbb aku ade ckp nk beli jam..
Aku mmg cenggini..Bila aku dah mula nak - Maknanye aku nak la..

Aku Jenis org yang susah nk pakai jam
Tapi bila aku dah pakai
Aku pakai sungguh2 sampai susah nak tanggal.
Kadang sampai tidor pun pakai jam.
#hahahaha ok xlawak.

Ade 2 jam yang aku paling sayang .

1. Jam Rolex abah yang bagi.. Masa tu abah balik dr oversea. Silap aku, dekat asrama.. Lepas ambik wudhu aku tlupa.. Datang balik dah hilang.. memang menangis.. Then berapa lama aku xpakai jam.

2. Jam cap kedai murah hahhah.. Xingat jenis apa..kawan bagi.. Aku pakai sampaila jam tu pecah.. Then sampai Sekarang aku xpakai.

Aku mmg bkn jenis tengok harga or brand ape.. Honestly aku x sggup nk berabis smpai beratus gabak untuk jam, baju or accessories.. Tpi untuk bahan bacaan.. Ok let's goooo.. Hahaha

Aku dah spot jam dkt page tu tp bulan ni kene hold dulu.. Kumpul duit sikit baru bleh beli.

Ok seriously.. Mmg mcm yg abah bgi..tpi ni guess.. Abah bg rolex.

Cume aku dah terminat dekat jam yang bawah 
ni... Cume xnaklaa yg couple punyee.. Dh kejadah.. 

Then helloo whello harga dia xdela sampi beratus riban.. Thanks laa nurul bg link erh..
Ok lets dreamm first.

Wednesday, October 22, 2014

Deep in valley

Cuti..?
Serupa x cuti..

Then hari ni pegi mall cari barg sikit then masuk kedai buku.. Honestly lama sungguh x reward diri sendiri..

Lama sungguh tak beli buku...

Ok let's zzzzz esok keje...

#pecahotak..

Monday, October 20, 2014

Rasa tu

Rasa tu dah ada
Rasa tu dah dalam
Rasa tu dah sangat

#rindu

#kene kuat

Saturday, October 18, 2014

rindu jauh-jauh

rindu jauh-jauh
tapi mohon tak diperasankan

rindu jauh-jauh
macam ganang nampak dikejauhan

rindu jauh-jauh
semoga rasa ditenteramkan

*****************

ada kawan cakap :

"kau kene betul-betul buang rasa rindu and rasa sayang kau dekat enchek (bkn nama sebenar).. Sbb itu semua xberbaloi, balik- balik kau yg perasan dan sakit sorang2.. Tapi untuk hal tu kau kene ade orang yg baru utk kau alihkan rasa tu.. Kalau tak sampai bila bila kau kene tipu and perasan sorang"

******** ok stop thinking and start drivin'.

Monday, October 13, 2014

senyum panjang-panjang

senyum panjang-panjang
jangan kasik lepas
nanti orang tengok
kena sayang ketat-ketat

Mbahahahaha.....

ni fakta??  ehh tidaklah...
Kebetulan kot....

Ok let's zzzZzzzZzzzz


aku pilih

Bismi ALLAH - Ar-rahman Ar-rahim....

This morning I choose to be that...

Moga Allah perkenankan...

Aamiinn...

Saturday, October 11, 2014

kutip hari-hari

macam biasa
kutip sini sikit - kutip sana sikit
kata-kata semangat-lirik lagu pun
ambik ikat ketat-ketat dekat hati
untuk topang diri

tepuk bahu sendiri dan cakap

"jangan nangis lagi - jangan jatuh lagi"

bibir ukir senyum dan cakap

"Bangga-lah kamu duhai diri kerana apa yang kamu lalui menjadikan siapa kamu hari ini.. - di sebalik kesulitan kan ada kemudahan"

*************************************

matahari bangunlah indahkan hari ini
engkau perlu hidupkan semula mimpi kami...

matahari bangkitlah indahkan hari ini
engkau perlu hidupkan semula cinta kami

lupakan kisah kisah yang terjadi
Mengharap sinar sinaran darimu

yang dungu

Gadis itu bilang dia mahu pergi
Gadis itu bilang dia mahu lepas
Gadis itu bilang dia mahu lupakan

Tapi bila si pencuri itu masih datang
Bersama
Kata kata yang dulu - yang sama
Yang bikin hati gadis menjerat

Lalu
Gadis tetap percaya kembali
Lalu
Gadis tetap menuai kembali

Tapi gadis tahu
Yang dihambur yang diberi
Semua palsu belaka
Tapi gadis masih tetap terima

Kenapa-mengapa??

Cuma satu...
Gadis itu yang dungu.

Pencuri sedang teruskan hidup bahagia
Tapi pencuri masih mahu menipu gadis.

Dan

Gadis masih tetap dungu kerana percaya...