Followers

Saturday, September 20, 2014

mandat

Dulu
mak dengan anak
bagi aku award - Betina Sundal

Sekarang
dia sendiri
bagi aku award - Perempuan Murah

just because - aku pergi holiday dengan kawan - 4 lelaki - 3 perempuan.
dekat mana murahnya? kalau kata aku nak sebilik lelaki perempuan - berpasangan pun
mana cukupnya - sorang lagi lelaki nak campak mana? - Jaga pintu?

then - kalau itu satu tuduhan - bukan ke dah jadi fitnah. - aku tak lah sedangkal itu
kot kalau kata orang jenis aku ni tak pandai jaga maruah - tapi aku tetap manusia yang menjaga reputasi

Dia kata aku murah - nak tersentap jugak sebenarnya. - tapi sudah lah - jangan sakitkan kepala dengan hati

mungkin murah lah kot - tu pasal aku boleh jatuh dalam kehidupan dia.

he's the second lelaki yang memang bagi aku impak yang besar dalam hidup - paling besar
he's the second lelaki yang bagi aku betul - betul pengalaman dan sakit yang paling dalam
he's the second lelaki yang memang betul-betul buat aku rasa aku sayang gila (ayat sekolah rendah!)

then dia jugak lelaki kedua yang tumbuk cincang lumat hati aku
and lelaki kedua yang mungkir janji konon nak jaga aku - and akan selalu ada dengan aku

 #SENYUM  and tarik nafas dalam-dalam

so dia rasa - aku nak spend and start balik hidup aku untuk rasa kali ketiga ke? for the third time?

hahahahah - maaf aku serik! - frankly speak, I'm bit traumatised nak bukak hati to fall in love again.
now what suppose I do - just focusing on my future - my career - my study -  my family, lagi-lagi mak..
the rest let Allah handle it.

Betina Sundal + Perempuan Murah

terpulanglah..ape pun terima kasih untuk anugerah tu

mungkin keluarga dia maksum -
dari mak - turun ke anak-anak - sampai ke dia sendiri
Dapat mandat dari Tuhan - untuk judge dan award-kan manusia lain
nanti mati tak dihitung pun  -  naik buroq terus masuk syurga.



"Allah tidak menemukan kita dengan orang yang salah - melainkan dengan wujudnya hikmah - tapi yang salah itu selalu dicari oleh manusia sendiri - dan lebih lantangnya - manusia lain selalu menyalahkan manusia lain tanpa mahu melihat kecelakaan dari diri sendiri. "

"Selalu terlupa apa yang kita tuai hari ini, esok kita akan dapat hasilnya 
jadi kenapa disalahkan tuaian orang lain"

" Kapal sendiri karam tak mahu tampal - bila orang lain cuba tampal - di sepak terajang digali kan kubur sebelum mati " 


bumi ni bulat pastu dia berpusing-pusing
tu je nak bagi tahu..


No comments: