Followers

Wednesday, September 24, 2014

weekend

Nothing for this week
cume lepak and stay dekat seri pacific
kebetulan kawan ada event dekat situ

Then ahad shoot balik kampung ...

Isnin kerja... macam gitula jela...


malam - takde ape nak buat - nak keluar hangout ..... "Memanggg takkk arrrrr"
so tengok tv and tidoqqqqqq ----



Thisss cute little pie yang shomelll loteee 
sangat agressiveeee! fantastic... her name - Hani Dzulaikha... 
comel bangat ini budak... 



ok noted - pen off..

Saturday, September 20, 2014

mandat

Dulu
mak dengan anak
bagi aku award - Betina Sundal

Sekarang
dia sendiri
bagi aku award - Perempuan Murah

just because - aku pergi holiday dengan kawan - 4 lelaki - 3 perempuan.
dekat mana murahnya? kalau kata aku nak sebilik lelaki perempuan - berpasangan pun
mana cukupnya - sorang lagi lelaki nak campak mana? - Jaga pintu?

then - kalau itu satu tuduhan - bukan ke dah jadi fitnah. - aku tak lah sedangkal itu
kot kalau kata orang jenis aku ni tak pandai jaga maruah - tapi aku tetap manusia yang menjaga reputasi

Dia kata aku murah - nak tersentap jugak sebenarnya. - tapi sudah lah - jangan sakitkan kepala dengan hati

mungkin murah lah kot - tu pasal aku boleh jatuh dalam kehidupan dia.

he's the second lelaki yang memang bagi aku impak yang besar dalam hidup - paling besar
he's the second lelaki yang bagi aku betul - betul pengalaman dan sakit yang paling dalam
he's the second lelaki yang memang betul-betul buat aku rasa aku sayang gila (ayat sekolah rendah!)

then dia jugak lelaki kedua yang tumbuk cincang lumat hati aku
and lelaki kedua yang mungkir janji konon nak jaga aku - and akan selalu ada dengan aku

 #SENYUM  and tarik nafas dalam-dalam

so dia rasa - aku nak spend and start balik hidup aku untuk rasa kali ketiga ke? for the third time?

hahahahah - maaf aku serik! - frankly speak, I'm bit traumatised nak bukak hati to fall in love again.
now what suppose I do - just focusing on my future - my career - my study -  my family, lagi-lagi mak..
the rest let Allah handle it.

Betina Sundal + Perempuan Murah

terpulanglah..ape pun terima kasih untuk anugerah tu

mungkin keluarga dia maksum -
dari mak - turun ke anak-anak - sampai ke dia sendiri
Dapat mandat dari Tuhan - untuk judge dan award-kan manusia lain
nanti mati tak dihitung pun  -  naik buroq terus masuk syurga.



"Allah tidak menemukan kita dengan orang yang salah - melainkan dengan wujudnya hikmah - tapi yang salah itu selalu dicari oleh manusia sendiri - dan lebih lantangnya - manusia lain selalu menyalahkan manusia lain tanpa mahu melihat kecelakaan dari diri sendiri. "

"Selalu terlupa apa yang kita tuai hari ini, esok kita akan dapat hasilnya 
jadi kenapa disalahkan tuaian orang lain"

" Kapal sendiri karam tak mahu tampal - bila orang lain cuba tampal - di sepak terajang digali kan kubur sebelum mati " 


bumi ni bulat pastu dia berpusing-pusing
tu je nak bagi tahu..


Thursday, September 18, 2014

cuti without plan!




-time yang paling aku suka bila pergi bercuti 
tempat yang ada pantai untuk tengok matahari terbenam-

cuti sehari je...
tapi - aku ? #heehehhehehe....

dah ade orang beria-ia nak support head to toe...
pergi jela...

finally - its a deep deep sunset....
and I really love the nature - the creation - macam kanvas kan?
macam lukisan - and when you see all of this - segala benda tok nenek dalam kepala kau yang memberat terbang - hilang.

aku cuit sikit lirik lagu ni. - tapi yang versi melayu punye la.. sebab macam sampai sikit.. #kehehkeh

kini dapatku lihat jelas dari kejauhan
ketakutan terpendam telah dapat ku lepaskan
di atas kedinginan ku bernyawa lagi
kisah silam ku lepaskan tak mungkin ku sesali


okay...... tidoooooo! esok kene kejeee
ohhh myy bile dah cuti ni, malas gile nak masuk keje..

buttt... tak keje poket kempis la oiii heheehe!




p/s : aku still percaya... disetiap kesulitan Allah akan hadirkan kemudahan dan kesenangan dan kebahagiaan... in sha Allah... Aaaminnnnn

Sunday, September 14, 2014

cerita tentang K.E.S.A.Y.A.N.G.A.N

this girl - her name is Nik Fairus
macam mana aku kenal dia - tahun 2010...... started there...

first , daftar diri dekat puncak perdana untuk degree - without my parents
all the things buat sendiri - nampak tak macam mana kendiri nya aku - kene la berdikari sikit
bukan abah dengan mak tak nak datang - tapi pada aku what for? nak suruh diorang duduk tunggu - lebih baik biar diorang stay dekat rumah - selesa.. cukup masa - aku bawak balik certificate tu..

masa tu yang temankan aku cuma yana and satu tongkat untuk topang aku berjalan
mase tu aku still dalam tempoh recovery lagi. - pegi daftar - dengan tangan sebelah kepit tongkat - jalan pun terhencot-hencot lagi angkat beg - baldi segala - masuk bilik dekat kolej - masa tu orang pertama aku kenal adalah fiza - aku dengan fiza - kiteorang satu rumah - lepas daftar - aku terus cabut lepak dekat bilik kawan aku time diploma - mase tu diorang semua dah sem 3 and 4 dekat puncak alam.

Dalam kelas - aku duduk hujung sini - fairus duduk hujung sana - bayangkan dari jauh kiteorang bersalam - pasal mase tu dah tau akan satu kelas - tu la start jadi rapat - then course aku tak boleh open class - sebab tak ramai...so kiteorang kene join course induk - so dari situ kiteorang bergabung dengan fiza - mase tu frust sikit - tapi its like challenge for us then Alhamdulillah - finally we finished it!

ape aku boleh describe kan dia ni.

she's like my sister - aku tak de adik - jadi ini pun salah seorang adik aku - adik yang kalau orang buat dia sakit and marah - aku jugak akan rasa benda yang sama - for those yang tak kenal dia - or first time tengok dia - mesti ingat dia ni kerek - sombong and garang. - kerek and sombong tu - aku 100% tak setuju - tapi garang... yes! hahahahah

btw - fairus and fiza - dah macam bahu kanan and kiri aku. - sayang? for sure - can't denied it. - bergaduh - masam muka - tak bercakap  - tu semua memang ada - tapi frankly speak - bila itu jadi benda tak boleh bohong - aku rasa hati aku jadi kosong - macam ada benda tak kena.

lagi-lagi bila dah kerja sekarang - masing masing ada responsibility sendiri - kadang berbulan tak contact.

but trust me adik - I'll never lupakan awak - bila teringat zaman-zaman belajar. how we spend our day - night - moments.. banyak sangat memory. and yes I'm start crying - banyak keje gile kiteorang buat sama-sama.

bila time main-main - memang main sungguh-sungguh. - tapi bila bab belajar - sumpah tak tipu . there's no more play. - aku berani akui fairus punya otak lagi power. antara aku fiza and fairus. - fairus punya markah selalu lebih tinggi dari kiteorang - cemburu ada. - tapi tu tak pernah buat kiteorang putus kawan.

dulu bayangkan tengah lepak -lepak dekat bawah kolej tiba-tiba rasa nak pergi melaka pukul 8 malam berdesup pegi melaka dari shah alam. pergi sana just nak karaoke sahaja! GILE KE TIDAK?
lepas tu terus lepak kat pantai klebang - we spend our nite together dengan fiza, balqis, jie and the rest - pastu berdesup balik kolej sebab ade kelas  pagi hahahah. masuk kelas mata semua macam panda. hahahaha balik kelas - semua bantai tido...bile time nak ponteng kelas - masing-masing pakat - kelas ni sape yang ponteng - kelas lagi satu sape yang ponteng - sebab taknak nampak sangat berpakat.

then macam mana aku - fairus - fiza start our small business - jual tudung - bukak booth dekat kolej.
pergi bilik ke bilik jual tudung - then photoshoot untuk tudung sendiri hahahahah - kiteorang 3-3 ada expertise sendiri - bab akaun sebenarnye fairus power - bab marketing - berani nak jual-jual panggil orang segala fiza - aku? hahahah - bab idea and creativity tu aku kot - nak buat logo niaga - buat kad - decoration booth bagai.. hahah erkkk? #angkatbakulke? hahahah

owhhh gossshhh!!!

dulu penah berangan bila kiteorang kawin - nak beli rumah dekat-dekat. sebelah sebelah - but yes, itu kan cuma angan-angan. bile cerita bab perhubungan dan perkahwinan - setiap dari kami ada cerita sendiri.
dan setiap dari kami akan jadi pendengar setia dan tempat curhat.

aku memang beruntung - sebab macam yang selalu aku sebut - Allah selalu hadirkan aku orang-orang yang sangat sayangkan aku - kawan-kawan yang selalu akan ada dengan aku bila aku dihentam - diherdik - dihina segala.

dan yes - fairus salah seorangnya - bila aku sedih - dia pun menangis - sebab tu aku gelar dia ni hati tisu.
antara dia dengan fiza sebenarnya dia ni lagi garang - tapi hati dia lagi mudah tersentuh dari fiza - I mean, in term of ketisuannya la hahahah! .- Jatuh bangun aku  semua dia pun nampak - menangisnya aku - meraung nya aku - depan dia dulu aku lepas semula - sampai satu hari aku rasa malu nak menangis lagi -

Adik - perasan tak sekarang kakak dah jarang menangis - lagi kalau bab relation - love and bla bla bla - awak tahu kan maksud kakak.

you know why? - sebab kakak sendiri rasa dah cukup la nak menangis untuk benda yang kakak sendiri tak tahu berbaloi ke untuk masa depan kakak. and yes bila kakak sendiri ingat the way how you and fiza protect me from all of the rubbish thing - paling kakak ingat sangat macam mana keadaan dekat KFC seksyen 2 dulu kan -  itu cukup buat kakak nak peluk awak kuat-kuat. Mungkin orang tak faham awak  dan akan kate awak yang start - tapi kakak tahu awak cuma nak protect kakak and nak stop kan conversation yang mungkin boleh berlarutan sampai 1 - 2 pagi...

sampai la awak sendiri pun kene maki - dari tangga atas KFC tu kita kene maki - sampai la kite keluar dari KFC. yes finally kita dapat perkataan BS tu "Betina Sundal" - hahahah bile kakak ingat sendiri, kakak akan senyum - tapi kakak tak tahu perkataan BS tu untuk awak atau kakak - kakak harap untuk kakak - dan bukan untuk awak. kalau untuk awak, I'm sorry my dear, because of me - you need to bring it on - masuk dalam kereta - awak peluk kakak mase kakak tengah meraung.. hahahahah... all of those dah jadi sejarah dik - now I'm promise you, that I'll never let all of those thing yang lepas sekat hidup kakak lagi - trust me, I'm free now - and I'm ready to rocks my life again.. yeahhhh yeahhhhh

kak yong finally back kan.. hahahhaha

ok stop - kalau nak cerita bab memory memang takkan habis.

actually.... 13 september 2014 adalah hari paling bersejarah untuk dia
dan aku sangat terkesan sebab tak boleh hadirkan diri

thousand regret and guilty  - lucky sebelum dia balik kampung hari tu - sempat juga spend time dengan dia sebelum dia berubah status.









TO MY ADIK SAYANG - NIK FAIRUS NIK AHMAD FUAD
KAKAK WISH YOU SELAMAT PENGANTIN BARU 
SEMOGA WAN AKAN JAGA AWAK DENGAN BAIK AND KEKAL SAMPAI JANNAH
BAHU KAKAK TETAP ADA UNTUK AWAK SANDARKAN PENAT AND LELAH AWAK
DULU KAKAK SELALU CAKAP SAYANG AWAK KETAT-KETAT KAN
SEKARANG KAKAK TAMBAH - SAYANG AWAK KETAT-KETAT
SIAP IKAT FULL KASI MATI.
HAHAHAHAH!

LOVE YOU SAYANG.   




Lots of love : Kakak