Followers

Thursday, August 7, 2014

Just Don't..

#S.M.I.L.E

DON'T mess with me.

if you wanna punch me.. then punch towards me.. don't ask others to do so.
if you wanna point your finger to me.. then point it yours.. don't ask others to do.
if you wanna scratch me... then scratch it by you. don't ask others to do so.

I'm around - I'm here
aku tak pergi mana-mana pun
just straight to me...

#senyum

tak best la ..
kalau ada masalah - ada pertanyaan - ada kegusaran
tentang aku - perihal aku - bersama aku
yang terpaling penting - tanya - beritahu - aku
bukan orang lain - atau suruh orangi lain sampaikan kepada aku.

#senyum lagi.

tak best.. sangat tak best...
aku tak bodoh
untuk bergadoh - bertarik rambut
menjerit maki hamun - atau jumpe bomoh kasi santau - kasi busung..
NO
that's not me..

mak abah aku - memang dah ajar sejak dulu lagi
ada kegusaran - ada kemusykilan maka bertanya
ada kesalahan - ada kesilapan maka mengaku

maka untuk selesai - berbincanglah - bersembang - meluah
jangan bertempik di belakang
jangan menolak dari belakang
jangan berkata di belakang

#senyum lagi

I'm not the old pity aku yang 4 - 5 bulan - yang before.
yang aku sendiri pun tak kenal diri aku macam mana entah
pempuan yang nak sedih je
senyap bila orang kasi tahi.
senyap bila orang tolong gali kubur untuk aku.

ni nak habaq - kak yong dah balik.

ada masalah dengan aku - terus terang.
jangan sakitkan aku - jangan nak baling batu then sembunyi tangan
tak payah..
sebab

KALAU KAU TAK CARI AKU
AKU CARI CARI KAU

tapi bukan untuk bergaduh
sebab aku tak bodoh
konsepnya musyawarah.
faham tak.. berbincang wahai sayang-sayang.

itu sahaja.
umur kita makin bertambah
kita ni makin tua.. bukan muda..
okay...
fikirlah sendiri.


#SMILE AND WALK.


No comments: