Followers

Wednesday, July 23, 2014

fasa baru


terkadang kita perlu menyepi 
untuk mencari kembali kekuatan diri yang telah hilang.

terkadang kita perlu menyepi
untuk mencari ketenangan  hati

terkadang kita perlu menyepi
untuk kebaikan diri sendiri


#senyum sikit.


first tarikh aku open blog ni masa tahun 2009 - 4 december.
sehari lepas birthday aku. 


#senyum lagi

and now - today.
aku tekad untuk delete semua yang aku rasa tak perlu untuk aku ingat - waktu kan bergerak ke depan. itu semua bukti - bukti kejahilan 


"banyakkan saksi kebaikan - kurangkan bukti kejahilan walaupun sebatang tiang"

cuma ada la juga entry-entry yang aku tak delete. 
all the memory with kawan-kawan. then some phrase yang aku nak simpan. 

yang lain - tak de sebab pun untuk aku simpan and.. sayang..
yes memang sayang - blog ni memang aku sayang sangat!

tapi aku ade dengar yang kekuatan dan kebaikan tu adalah apabila kita buat sesuatu pada waktu kita berat untuk lakukan. 

and i choose that. 



kata-kata yang membuat aku kagum:


"Aku memaafkan supaya aku tenang"

"Aku melupakan supaya aku tersenyum"

"Aku diam kerana aku tidak ingin berdebat"

"Aku abaikan kerana ada yang patut dilayani"

"Aku sabar kerana keyakinanku kepada Allah tanpa batas"




#masih senyum dan akan terus senyum


No comments: