Followers

Sunday, July 7, 2013

pulang



pulang ke lembah duka
pulang ke lembah hina

pulang ke tanah jajahan 
yang penuh kata nista manusia 
yang tidak berperi kemanusiaan

pulang ke dunia 
yang penuh dengan jalan sempit
yang menjadikan aku manusia pelarian.

Thursday, April 11, 2013

bila aku bosan - office

dekat office hari ni ade rehearsal untuk convocation
so - aku tak terlibat untuk rehearsal
just duty on that day je nanti..

so
tengah stuck nak import data
mata pun suam-suam je
air cond bukan main menggelupur punye sejuk

dari aku tido dalam office
baik buat something yang boleh bagi focus

then...... here i go .............

MARI MELUKIS - LALALALA


okay then - mata dah segar
sambung buat lay-out untuk convo student card


tengok jam - pukul 5
okay takpe balik kul 5.30

tengok jam lagi 5 15
okay ada masa lagi

tengok jam lagi
eh.......
pukul 5.45

okay takpe siapkan sikit lagi

Allah lupe membe tunggu luar- bedesssupppppppp 

backkkkkk!

its time untuk teman membe shoppingggg - camping...... lalalalalala


Saturday, February 23, 2013

kopi : pasta

tanpa mengira kopi juga pasta
ini cerita kata jiwa dari aku punya idola


menjadi gadis itu memenatkan
menjadi gadis itu merimaskan
suatu kerja berat dan membeban
menjadi gadis yang ingin sendirian berjalan

keterlaluan berani akan dibenci
keterlaluan lemah akan dikeji
perlu gagah dan tak reti tewas
perlu kuat dihenyak dicantas

kita gadis memang sering menyongsang rasa
mana cinta, mana rasa, mana dia?
dengar sini, mahalkan air jiwa kamu
simpankanlah dan hulurkan hanya pada dia itu

perlu tabah
perlu gagah
usah resah
usah goyah

ayuh gadis,
berhentilah kau menangis.


-Fynn Jamal -






---------------------------------------------------------------------------

aku sudah letih di kejar
jadi langkah - nya aku sudah dibiar

jangan disalahkan - jangan di cabar
sisi-nya aku

mula letak-kan cermin di hadapan -nya engkau

kalau benar bisa engkau sempurna
kalau benar bisa engkau yang terkhianati

#heh - ketawa sinis

hanya engkau yang tahu siapa engkau

dan kalau kau bijak menjaga
dia tidak akan cari yang lain

dia tidak akan bertukar simpang