Followers

Wednesday, February 23, 2011

A Real Man

..... I need a man like this ............


mode: kalau la ade lelaki yang nyanyikan saye lagu cinta kristal pun layan jugak.. mbahahahha

Friday, February 11, 2011

Tahniah Enchik

11022011 macam pantulan kan..

takpelah takmau cakap panjang2 nanti touching..
ape pun sebelum tarikh hari ni habis saye nak wish :


"enchik, tahniah ^___^ untuk hari ni."

even saye dah wish semalam

dan ape yang saye tak mampu nak wish dekat enchik semalam adalah .....


"jaga diri dekat jepun nanti, 4 bulan tak lame pun.
lepas tu nanti bile balik semula sini, lupakan semua yang lepas. mulekan hidup baru and again wish congrates for ur wedding end of this year.
takde sape pun salah sebab ni la namenye takdir. mungkin ade silap sikit bila kita sama2 ego tak mau clear kan dari mula. bila masing2 dah tau and admit semuanya dah lambat.
tapi takpe anggap semuanya ujian ^__^. pilihan orang tua insya'Allah selalunye berkat dan insya'Alla kekal sampai akhir hayat.. (amin) . kadang-kadang kite tak boleh ambik ape yang kita mahukan tapi kite kene ambik apa yang kite perlukan... mungkin enchik mahukan saye dan saye mahukan enchik tapi siapa tahu, satu hari nanti enchik akan sedar N adalah orang yang enchik perlukan dalam hidup enchik.. dan insya'Allah saye akan jumpe orang yang saye perlukan..
jadi kita kene terus senyum dan terima dengan redha...."



-typing off-



Wednesday, February 2, 2011

andai mampu aku bertanya

andai mampu aku bertanya kepada Tuhan
aku mahu bertanya

berapa banyakkah lagi airmata yang tersimpan
berapa banyakkah lagi kesabaran yang tersimpan
berapa banyakkah lagi senyuman yang berbaki
berapa banyakkah lagi ruang hati yang belum terhiris
berapa banyakkah lagi ruang kosong di pendengaran

belum cukup kuatkah aku?
belum cukup tabahkan aku?
belum cukup sempurnakah air mata yang tertumpah?

sampai bila, apakah lagi, mengapakah, siapakah?

andai mampu aku bertanya.........

tapi.... jika itu berlaku dan mampu...

pastinya

orang miskin akan bertanya mengapa mereka ditakdirkan miskin?
oran buta akan bertanya mengapa mereka yang begitu?
orang gila akan bertanya mengapa mereka perlu gila?

dan semua pasti akan berdiri dan mengutara....

lalu bagaiamana?

teruskan tersenyum, biarpun menangis. terukan perjalanan, biarpun terhiris...