Followers

Friday, November 19, 2010

perangai!







kemas kemas folder, sampai turn photo folder.. teeettttt............ erkk

psst pssstt! ni time kat library, mse tu paleotak tgh jammed kejap.. so pe lagi borak borak borak!

ape topik arh??? OOOOooooooooooo ingatdah!

"kenape kita kalau nak ambik gambar kena control cantik?"

haaahahhaa teettt bagi membuktikan yang aku ni tak control! so dapat la snap pic2 macam yang kat atas tu....then lastly gelak2 sakan, orang keliling pandang pulak..


hoi hoi hoi..ni library bersama lah..saye pun bayar yuran pengajian tau..! eeessshhhhh boleh ke camni? ayyyyarrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkk deng!


    sebenarnye boleh je buat perangai elok sikit! 








Saturday, November 13, 2010

bila begini

kail baru dicangkuk
umpan baru bersangkut

tapi tiba2

jala mula melebar....

dan kita.

pasrah...........

Thursday, November 11, 2010

TQ my Nia Chaffez!!

takmau ckp banyak.
tpi nak bubuh ni je...

kite xmati ngan cacian org and kite x hdup ngan pujian org.
are you gonna stay wit the one who love you?
or you going back to the you love?
sumone gonna cry when they know they lost you...
sumone gonna thanks, the stars above......

pmpuan yg baek, utk laki yg baek. jgn lupe tu....

Wednesday, November 3, 2010

kesekian kali

ketika kau melakukan tindakan itu
dihadapan aku

ingin saja aku laungkan

"kau cakap tidak serupa bikin!!!"

ingin saja aku ungkapkan

"ini lah benda yang sama yang kau lakukan bila kau terlupa mengata sipolan sipolan"

tapi........

aku masih membisu
kerana aku takut kau terluka
atau mungkin punya rasa hormat
yang masih berbaki di dalam hati ini

atau kau anggap saja aku manusia pengecut.!



















* Tuhan hanya Kau yang tahu tiap titik bait kata yang aku lafazkan di dalam hati.... hanya Kau yang mengerti *

Tuesday, November 2, 2010

Dasar kamua

okey katenye
lelaki itu pelindung
lelaki itu imam
lelaki itu penaung hati
lelaki itu penyelamat
lelaki itu ketua
lelaki itu kekasih
lelaki tu suami
lelaki itu ayah
lelaki itu adam pada wanita dunia
lelaki itu tiket si isteri masuk syurga

tetapi mana buktinya??

sungguh!

mana buktinya...kerana aku baru sahaja disajikan bahawa

lelaki itu perosak
lelaki itu pembentrok
lelaki itu pengkhianat
lelaki itu pendusta
lelaki itu pencurang
lelaki itu yang membuat hidup gadis itu berantai sepanjang umur lanjutnya
lelaki itu tiket si isteri masuk neraka

*cukup*







p/s: aku makin takut nak nak bukak pintu hati yang makin rapat tertutup. langsung tiada keyakinan, mampukah adam dunia memimpin aku insan yang sediakala lemah ini

Thursday, October 28, 2010

Kau punya

Kau punya segalanya yang aku tak punya

*ada bau cemburu disini*
ogeyyy tak betul cara ni.... lupekan cepat!

Friday, October 1, 2010

Pahat ketat-ketat?

Sudah jauh berjalan,
Sudah penat berlari...
Sudah berkali tersungkur

selautan manusia telah bertemu, Seluas alam insan telah berjumpa

disisi ada tali pengikat, ada kail disangkut.....



tapi masih belum boleh mengikis wajah yang terpahat...........
*walau sebenarnya wajah kabus hilang ditelan angin*

Wednesday, September 22, 2010

Tuesday, September 21, 2010

saye mau terbang...

saye mahu seperti burung...
terbang bebas di udara melayang, walau mungkin hayat awal sementara...
namun sentiasa berzikir memuji yang Esa
Saye mahu seperti pepatung
riang berterbangan, menghinggap di hujung daun
namun, lambang kekuatan dan kebahagiaan...
saye mahu seperti rerama,
indah berwarni, meliang liuk menghirup udara
cantik,gembira...suara memuji bergema
walau hayat tak kekal lama
namun, yakini hidup bahagia

Thursday, September 16, 2010

My litle Cupid !

yeaaahh! saye sangat sayang die, saye sangat adore die, saye sangat cinta die... ape je yang die buat saye tetap ketawa..die pembuai hati dan jiwa saye!!! dengar ni saye jerit...




saye sayang kamu lily!!!!

Sunday, April 25, 2010

a.k.u. r.i.n.d.u

arggghhh..baru berape ari je tak jumpe...
tapi aku rindu gile sama kamu..kamu...kamu...dan kamu........

Lantak sama ko

aishh.. ngeee..

aku letih nak layan kerenah ko
suketila nak buat pe
aku tengok je......
biarkan ko.....
hahahhah

Wednesday, April 7, 2010

Angkaku, Angka Kau, Angka kita

Satu biasa, satu lagi hampiri, wujudnya dua…
Dua, kerana asas satu , tiga pula hampiri..
Dulu pilihan aku pasti Satu
Mungkin… ketika itu warna pilihan adalah putih
Kini, ditanya kembali…..
Pilihan aku adalah dua….
Mungkin…ketika ini warna pilihan adalah hijau…
Sebab yang putih sudah tidak putih lagi…
Putih itu indah, Putih itu suci…
Itu kata orang…
Tapi putih menyakitkan…
Putih dalam pertimbangan……

Biru itu damai, Biru itu tenang…
Itu kata juga orang..
Tapi biru juga boleh jadi taufan…
Biru dalam pertimbangan….

Yang putih dah menginjak tinggi menjejak biru………………
Putih dan biru seperti awan dan langit…..
Menjulang tinggi,
Lupa asal awan adalah kepulan asap

Hijau itu Lembut, Hijau itu benar…
Itu kata juga orang…
Mungkin juga kata aku kini…
Hijau dialukan………

Hijau walau apa terjadi tetap kudratnya di situ
Hijau tetap melata….merendah walau dicantas
Luas pandangan meredupkan mata…..

Hijau sekali lagi..."Selamat Datang".....

Wednesday, March 31, 2010

Me & Quotes



"Things will happen in your life that you can’t stop, but that’s no reason to shut out the world. There’s a purpose for the good and for the bad" – Walter Sparrow

"For every person who doubts you, tells you you will fail, try twice as hard to prove them wrong." – Anonymous
"Sometimes you cannot believe what you see. You have to believe what you feel."
---Morrie Schwartz
"You can't win the raffle if you don't buy the ticket." ---Ally McBeal
"Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind." ---Dr. Seuss

Wednesday, March 24, 2010

Kemas-kemas mesej dalam inbox...




..delete..delete..bagi inbox kosong sikit..satu-satu aku bace...

tibe aku stuck jap kat 2 mesej ni...

30-Jan-2010
07:18:17 pm
by: Qiss

Kalo la hari nie hari mencuri sedunia...ape yang ko akan curi dari aku ?


... weeee , aku tak ingat aku reply pe..tapi bukan tu yang aku nak cite... then mesej tu aku forward gi kat kawan bek aku..lya...


30-Jan-2010
11:15:48 pm

Lya balas:

" Curi kesedihan yang ko ade. supaya ko hepi selamanya"


teeeetttt.... pergh ko buat aku touching babe..siyes....muahahha..tapi no need to worries.. now aku dah takmo sedey2..so kite dua leh hepi-hepi kay.....

K.I.T.A

Dan biar diri meletakkan sendiri taraf duduknya
Cuba cerdik biar juga pada hati
Walaupun akal yang jadi tonggaknya
Tapi...
Hati biar jadi peneman
Agar diri bisa terima
Hidup ini ketetentuan-NYA
Harus percaya
Setiap kita punya pensel warna masing-masing
Corakkanlah ikut warna yang disuka
Sekiranya DIA putuskan lukisan hidupmu adalah cantik
Cantiklah ia...
Sekiranya tidak
Jangan ditangisi
Kerana pasti ada warna yang lagi sempurna dikemudian masa
Percayalah kekuatan itu tidak akan hilang
Asal kan tangan terus menadah pada-NYA






----sumber ena aka Weng-----